Koekeloer hier, ik koekeloer daar…

In de voorjaarsvakantie komt er een voorstelling met de handpoppen Moffel en Pier bij Naturalis. Dit zijn figuren van Schooltv in het programma ‘Koekeloere’. Moffel is een mol met een lage stem, erg nieuwsgierig ook al weet hij niet altijd even goed hoe de wereld in elkaar zit, een echte doener. Pier is een wormpje met een hoog stemmetje, ook wel een doener maar veel bedachtzamer, ze wil graag goed voorbereid op stap gaan. Nou, ik ben, niet alleen maar door een iets lagere stem, een duidelijke moffel: ik ga dingen gewoon graag doen om erachter te komen dat ik me misschien iets beter had moeten voorbereiden.

Zo ging ik dan ook dit toneelstukje uit mijn hoofd leren, gewoon doen, heel vaak doen (tot ongenoegen van mijn vriend die in moest vallen als Pier). En voor je het weet ga je mompelend als Moffel over straat en naar de winkel: “Eh, supermarktmevrouw, heeft u misschien iets om dit in mee te nemen voor me? Euhm, misschien een eh tasje of iets, hihi?” Met kramp in de kaken van het lachen en in de handen, de handpoppen zijn gemaakt voor kleuterhandjes en zijn na enige tijd niet alleen erg warm maar ook best pijnlijk, gingen de voorbereidingen voorbij.

Dan nu het echte werk: een tribune vol kleuters! Daar zaten we dan, enigszins trillend van de zenuwen terwijl er op de achtergrond het beginliedje van koekeloere door de speakers dreunt. Het enthousiasme spatte eraf! Sommige kinderen moesten even aan Moffel vertellen dat ze nieuwe laarzen hadden, maar dat deze al helemaal vies waren door de sneeuw. Dat zijn dingen die Moffel gelukkig wel begrijpt. Ook leek het kippenbotje dat Moffel en Pier gevonden hadden verdacht veel op een slang, ik had het er ook niet in gezien maar als je dat zo ziet is het natuurlijk best spannend om dat botje vast te houden!

Al met al een geslaagde dag. Ik kan niet wachten tot de  voorjaarsvakantie: Koekeloere jullie dan ook mee? 😉

 

– gepubliceerd op de website van Naturalis

Verder vertellen of mijn blog volgen? Klik dan hier:

    

Dit bericht is geplaatst in Naturalis, Thuis met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *