Stereotiep vanaf de wieg

Zelf was ik een vreemd typje toen ik klein was. Ik hield van barbies en poppen, ik droeg roze en schattige jurkjes maar ook een leren jas met een auto achterop, klom graag in bomen en op elektriciteitshuisjes en vroeg aan de kapper om een ‘jongenskoppie’. Met de barbiebus croste ik over de autospeelmat van mijn broertje en zo was ik lekker mezelf.

Tot mijn grote ergernis kwam ik er sinds ik zelf zwanger ben achter dat ik ditzelfde nauwelijks aan mijn eigen kindje kan bieden. Babywinkeltjes afstruinend loop ik langs het zoete meisjesgebeuren aan de ene kant en het stoere jongensgebeuren aan de andere. Niets ertussenin. En dan de vraag: hoe ga ik dat straks uitleggen aan mijn stoere meisje of mijn zoete jongen?  Of zelfs aan mijn meisje meisje of  mijn jongens jongen.

Dat wordt een zoektocht naar vrolijke kinderkleertjes zonder die overdreven sekse- en typebepaling!

Verder vertellen of mijn blog volgen? Klik dan hier:

    

Dit bericht is geplaatst in Thuis met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Stereotiep vanaf de wieg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *