Eindelijk volwassen

Om zeven uur ’s ochtends schrok ik wakker van de deurbel, gelukkig schoot mijn vriend snel in een broek en shirt om open te doen en kon ik me nog een keer omdraaien. Het was de keukenman, die op de plaats van een gapend gat met stukken glaswol en uitstekende buizen en pijpen een nieuwe keuken zou zetten. Ik hoorde hem op de gang al een beetje mompelen op een mopperig toontje.  “Misschien gewoon een beetje negatief typje,” dacht ik zo en draaide me nog eens om.

Toen ik eenmaal de slaapkamer uitkwam bleek het niet aan het type keukenmonteur te liggen: er was niet goed gemeten waardoor eigenlijk niks kon gaan zoals het zou moeten. Het aanrechtblad kon de vele draaien vanuit de gang naar onze keuken niet maken, er zou een liftje moeten komen maar aangezien we in een mooi oud straatje wonen zal dit niet gaan zonder vergunning. Een nog overzienbaar probleem maar binnen zou blijken dat de opstapeling van problemen het zicht zullen verhullen.

De stopcontacten zaten de laag, de leidingen op plekken waar ze niet behoorden te zitten. De vaatwasser zou er niet in passen, behalve als we er genoegen mee namen dat het aanrechtblad zo hoog zou zitten dat we er geheid rugklachten van gingen krijgen. Het enige wat de arme keukenman kon bedenken was zijn baas bellen en maar afwachten waar hij mee zou komen.

Dit leidde tot drie uur wachten, en dus ver achter op schema liggen, waarna we een lift met twee bijbehorende mannen, een andere vaatwasser inclusief bezorger en twee extra keukenmannen in ons kleine appartementje kregen die de boel in orde gingen maken. Tot zeven uur ’s avonds zijn ze druk aan de slag geweest. Om onze schuldgevoelens enigszins af te kopen hebben we erg veel koffie en andere dranken aangeboden en hebben ze aan het eind een patatje en een toost op de nieuwe keuken gekregen.

En zo hebben we, precies twaalf uur later, een stralend nieuwe keuken. Met alles erop en eraan, ingebouwd en zoals het hoort, geen studenten- maar een echte grotemensenkeuken. Zo ben ik dan, na zesentwintig jaar, eindelijk echt volwassen!

 

 

Verder vertellen of mijn blog volgen? Klik dan hier:

    

Dit bericht is geplaatst in Thuis met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *