Van die moederdingen

Zwanger worden is gelukt, nu dat moederschap nog. Gaat dat net zo vanzelf of heb ik nu negen maanden de tijd om langzaamaan moeder te worden? Indien het laatste het geval is, moet ik flink aan de slag aangezien ik de eerste drie maanden alleen maar misselijk boven de wc heb gehangen, niet perse een moederding lijkt me zo. Kunnen breien daarentegen is voor mij echt een moederding, of omading maar aangezien dat een mogelijk (langetermijn)gevolg is van het moederschap leek me dit een goede eerste stap.

Ik kwam erachter dat leren breien een directe confrontatie met jezelf, met je eigen koppigheid, frustraties en niet in te houden reacties op ‘als iets niet lukt’.  Maar het begint al bij de aanpak: waar ik niet langs mijn moeder ga of aan iemand anders vraag het even voor te doen vind ik mezelf meteen in een, op google gevonden, breiwinkel in de buurt. Na een blufferige en veel te dure aanschaf van de eerste spullen in dat leuke winkeltje loop ik vol twijfel naar buiten: kan ik dit eigenlijk wel? Thuis aangekomen kom ik er al snel achter dat de uitdaging nu pas echt begonnen is. Een breipatroon bestaat namelijk uit allerlei afkortingen, er staat eigenlijk geen vol woord in, en is dus niet te lezer voor de normale net beginnende moeder. Dan toch maar de raad van iemand anders vragen: YouTube.

Na een eindeloze reeks filmpjes bekijken, totdat de personen in de video’s me te erg begonnen te irriteren, maar eens op zoek naar de eerste afkorting. Het eerste waar ik achter kwam is dat mensen die de patronen maken niet dezelfde mensen zijn die websites op internet maken, door de afkortingen op te zoeken werd ik niet veel wijzer en google bleef alleen maar suggereren dat ik een tikfout had gemaakt. Tijd voor een andere aanpak: het zien als een puzzel. Zo kwam ik na wat voor mij logisch klinkende invulopdrachtjes al wat stappen verder en na deze kleine toevoegingen begreep google dat ik het toch bij het rechte eind had.

Als ik heel eerlijk ben is het resultaat van dit eerste patroon na heel veel probeersels, weer los halen, nogmaals proberen en grootse frustraties, uiteindelijk met teveel fouten in de prullenbak beland samen met een poging tot een mutsje en een sokje. Maar, na het vinden van iets makkelijkere patronen is hier dan mijn eerste echte mamma-actie: het is niet helemaal gelukt maar toch ben ik trots op mezelf! J

 

Verder vertellen of mijn blog volgen? Klik dan hier:

    

Dit bericht is geplaatst in Thuis met de tags , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Van die moederdingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *