Studentenwasmachine

Net als menig student heb ik, toen ik op mezelf ging wonen, heel wat weekenden met een grote tas vol vuile was in de trein gezeten. Op weg naar ouders die dit weer heerlijk schoon en opgevouwen mee terug gaven. Na een jaar was ik dit zo zat dat ik een wasmachine heb gekocht, maar wel een echte studentenwasmachine, de aller-goedkoopste die ik kon vinden. Heerlijk voelde dat, een toch nog best duur apparaat helemaal voor mezelf en het gaf ook een beetje extra vrijheid, ik hoefde immers niet ieder weekend, of in ieder geval eens in de twee weken, op en neer te reizen om weer schoon ondergoed aan te kunnen.

Toen ik vandaag thuiskwam lag er een brief van de universiteit op de deurmat. Ik had al een vermoeden wat er in zou kunnen zitten en van blijdschap scheurde ik hem iets te snel open waardoor er een hoekje van de brief meeging. Daar was het dan, het bewijs dat ik nu naast mijn bachelor ook mijn masterdiploma op zak heb. Nou, oké, nog niet daadwerkelijk op zak maar ik heb er nu in ieder geval recht op. Wat een heerlijk gevoel! Klaar met studeren, klaar met het studentenleven, op naar een nieuw begin.

Dromend loop ik verder en pas als ik de brief op het tafeltje laat vallen rust mijn oog op een akelig snel knipperend lampje bij de wasmachine. Ik loop er naartoe om mijn gevoel te bevestigen en inderdaad, hij deed, naast heel hard knipperen, niets meer. In de gebruiksaanwijzing, die ik natuurlijk eerst op moest zoeken op internet want dat soort dingen raak ik altijd kwijt, stond ‘bij het snel knipperen van één of meerdere lampjes de monteur raadplegen’. Juist.

Een degelijke en groene wasmachine ter vervanging van het studentenmachientje

De monteur wist mij duidelijk te maken dat de machine zo stuk was dat het meer zou kosten om hem te repareren dan om een nieuwe te kopen. Zo sloot ik dus vrij letterlijk en figuurlijk mijn studentenleven af. Dag studentenwasmachine en hallo degelijke, dure wasmachine die hopelijk járen mee gaat en die, hoe kan het ook anders, nog groen schijnt te zijn ook!

 

– gepubliceerd op de website van Masters in Leiden

Verder vertellen of mijn blog volgen? Klik dan hier:

    

Dit bericht is geplaatst in Masters in Leiden, Thuis met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *