De vakantiebioloog

Eigenlijk schaam ik me al enige tijd behoorlijk: met bijna mijn diploma biologie op zak heb ik nog altijd vrij weinig gezien van de highlights die de natuur te bieden heeft. Zo ben ik nog nooit in Afrika of Australië geweest of ergens wezen duiken. Maar erger nog, ik weet vrij weinig vogels te herkennen en weet nauwelijks een plant bij naam te noemen.

En ondanks al dit gebrek aan biologiekennis, voel ik me toch zeker wel bioloog. Meer omdat mijn biologenhart sneller gaat kloppen bij het horen van allerlei natuurweetjes, zien van de binnenkant van een muskusrat en zelfs bij een wandeling in de duinen of een ander natuurgebied.

Daarom is eigenlijk mijn grootste schaamte niet dat ik al deze highlights niet heb bezocht maar dat ik in eigen land ook nog nauwelijks ergens ben geweest. Aangezien ik wel van het ‘meteen actie ondernemen’ ben, heb ik bij het beseffen van deze schaamte direct een staatsbosbeheerboekje aangeschaft en is het nu wachten op mooi weer voor mijn eerste tripje naar een natuurcamping in Nederland!

– gepubliceerd op de website van Masters in Leiden

Verder vertellen of mijn blog volgen? Klik dan hier:

    

Dit bericht is geplaatst in Biologie, Masters in Leiden, Thuis met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *