Wat voor bioloog ben jij?

Tijdens mijn studie had je de zogenoemde witte en groene biologen. Waar de witte vooral in hun witte labjassen gezien wilden worden, duikend in de steriele petrischaaltjes met na de kweek flink geurende bacteriekolonies, vind je de groene op zondagmorgen als de ochtendmist net opgetrokken is door een grote verrekijker turend op de Veluwe.

Dat labjassenwerk was duidelijk, dat was niks voor mij, maar zo’n groene ben ik ook niet echt. Ik weet alleen de meest bekende vogels uit elkaar te houden en aan mij hoef je niet te vragen wat voor plant of boom je in het perkje om de hoek hebt staan. Ook ben ik niet zo’n feitjesmonster zoals de meesten om mij heen die zelfs met aantallen, Latijnse namen en jaartallen de gelezen weetjes zo op weten te dreunen.

Gedragsbiologie bleek later in mijn studie wel echt mijn aandacht te hebben maar ook toen vroeg ik me nog af of ik wel een echte bioloog was. Ook onder gedragsbiologen is de gekte van de dierennamen opnoemen toch wel een must have. Zo ging ik jaren door het leven niet wetende of ik nou wel een échte bioloog was.

Tot, hoe gek het ook mag klinken, mijn zoontje geboren werd. Waar ik de hele zwangerschap al een verschrikkelijk mooi gebeuren vond en een wonder dat het allemaal echt zo werkt was de bevalling helemaal een omslag in mijn leven. Dit is dus de natuur, zodra zo’n klein levend wezentje geboren wordt gaat hij op zoek naar eten. Happend en zoekend lag hij op mijn buik mij te laten zien dat de natuur zo verschrikkelijk prachtig in elkaar zit dat er eigenlijk geen mooier vakgebied voor te stellen is. Ik ben bioloog.

Verder vertellen of mijn blog volgen? Klik dan hier:

    

Dit bericht is geplaatst in Biologie met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Wat voor bioloog ben jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *